NYE UTSTILLERE 18. og 19. JUNI KL. 11-16

OM EVA MELHUS:

Som de fleste innen tekstilkun
st be
gynte jeg med patchwork og applikasjon og arbeidet tradisjonelt i noen år, men har beveget meg et stykke fra det tradisjonelle nå.
Jeg er glad i farger og dette gjenspeiles i bildene. Motivene er ofte hentet fra naturen, spesielt bjørk har jeg brukt mye som inspirasjon. En del av stoffene farger jeg selv, ellers bruker jeg mye batikk. Jeg liker å prøve ut nye teknikker.
Mange av bildene mine er rene tekstilarbeider, men i noen arbeider kombinerer jeg også med andre media som papir, plast, garn, perler m.m. Utstrakt bruk av bilder/fotografier, enten printet på stoff eller ved hjelp av limoverføring eller andre teknikker.  De siste årene har jeg jobbet en del i Photoshop og bearbeidet bilder som jeg så har skrevet ut på stoff og brukt videre i tekstilarbeider. En del av disse er med pDSC01923å utstillingen som vises på Kallum Søndre 18.-19. juni. Kjersti og jeg fikk stipend for å gå på Photoshop-kurs i England, der vi lærte veldig mye som vi har hatt glede av i arbeidene våre etterpå.
Kjersti og Eva

OM KJERSTI THOEN:

Jeg har hatt glede av å arbeide med tegning, akvarellmaling, søm, brodering, strikking, hekling, keramikk, quilting, collage, og å leke med fotografier i Photoshop, i forskjellige perioder i hele mitt liv.
I dag regner jeg meg i første rekke som quilter med tekstilbilder/ art quilts som mitt hovedområde. Jeg er glad i  å arbeide med tekstiler, som jeg synes er et varmt og føyelig materiale. Paletten min består av en stor og stadig voksende stoffsamling, tråder i alle farger, symaskiner, strykejern, strykebrett og synåler for håndsøm.
Jeg foretrekker å arbeid med naturmaterialer som bomull, lin og silke, og farger innimellom stoffer selv. Jeg kjøper tynne bomullstoffer beregnet på quiltere, tråler loppemarkeder og stoffbutikker, og kaster lite….
I de senere år har jeg også arbeidet med digitale foto manipulert i Photoshop Elements og skrevet disse ut på tekstil med en fotoprinter.
En quilt er et tekstilarbeide i 3 lag, bakstykke, vatt og forstykke. Lagene er holdt sammen med sting, enten på maskin eller for hånd.
Temaene for mine arbeider er ofte knyttet til natur;  skogsinteriører og blomster. Jeg har også sydd noen portretter.

OM PETTER NØSTDAL:

Petter er utdannet ingeniør og har malt siden 1985. Bildene blir til i atelieret i Lillestrøm.
Han jobber i grenselandet mellom kunnskap og følelser rundt komposisjon og farge, mellom struktur og tilfeldighet, mellom det beviste og det underbeviste og mellom det abstrakte og det figurative. Og dermed kan en også se at uttrykket påvirkes av hverdagen, med sine sorger og gleder.
Selve gleden i kunsten ligger i å skape, skape gjennom valg av farger og uttrykket frem til det ferdige bildet. Uttrykke seg gjennom farger i det abstrakte, for så eventuelt å forsterke dette med enkelte figurative elementer. Fargevalgene i det abstrakte blir styrt av humør, følelser og inspirasjon, og ligger i spennet mellom det mørke/dystre, det lyse/positive og det fargerike/sprudlende.
I mange bilder innehar treet en sentral rolle. Treet symboliserer naturens eller livets utvikling og vekst, det naturlige og miljømessige, samt det fruktbare og varige. Det gir oss mennesker beskyttelse mot vind og sol, gjennom le og skygge. Men det gir oss også frukter, materialer, varme og energi. Treet er livet!
Petter maler de fleste bildene i akryl på lerret, men har også laget bilder i teknikker som koldnål, etsning, litografi, collagrafi, lino, tresnitt, foto, monoprint og digitalt. I tillegg bilder basert på kameraløst fotografi, eller lystegning, fotogram og kjemisk maleri.
Bildene til Petter har de senere årene deltatt på utallige utstillinger i Norge, Danmark, Frankrike, Spania, Portugal, Italia og Dubai. Flere av bildene er også blitt premiert!

Comments

comments