NYE UTSTILLERE TIL HELGEN 6. – 7. AUGUST KL. 11-16

FIRE DAMER OG EN MANN – NYE OPPLEVELSER PÅ KALLUM SØNDRE TIL HELGEN.

Det forplikter å ha fått Mosseregionens opplevelses pris 2010, og Rygge kommunes kulturpris 2016. Derfor har vi ny utstilling med forskjellige utstillere hver helg fremover, og utstillingen denne helgen domineres av malerier, men av helt forskjellig karakter. I tillegg vises design kort, trykk, skulpturer og fotografier, så her er det noe for enhver smak.
DSC02129
Utstillere denne helgen er Christina F. Hagen, som de fleste kanskje allerede har kjennskap til. Hun har tidligere stilt ut på Galleri Mamen, utgitt 4 barne / billedbøker, utsmykket en hel vegg i Moss Bibliotek, utstilt på Cafe Røed og deltatt på Galleri Henrik Gerners desember utstilling. Hun lager hovedsakelig store tegninger med blekk på papir, men stiller nå ut malerier på lerret for første gang.
Anniken Wilskow har hatt lærere med kunstutdannelse helt fra hun begynte på Steiner skolen i Rygge, Vang skole og til Mosseporten vgs med adjunkt i formgiving, Britt Helle Brynildsen, som klasseforstander. Siden er hun utdannet ved Statens lærerskole i forming på Notodden og Kunstskolen i Bergen. Trykkene hennes er laget i samarbeid med Rune Stenseth, som bl.a. har lagget alle trykkene til Push Wagner.

DSC02143

Liv Scott Anstensrud har sitt verksted på Østre Tveter gård i Våler, og har hatt flere utstillinger på Kallum Søndre tidligere. Hun stiller ut malerier i olje og keramiske skulpturer i steingodsleire. Leiren brennes ved høy temperatur med sparsom glasur, noe som gir figurene en særegen fin patina. Hun inspireres avfolk, dyr, historie og gamle forlatte bygninger i området, og hennes populære omplasserings dyr blir utsolgt på hver eneste utstilling.

Wenche Foss

Liv Sonja Hvalstad er oppvokst i Moss, men var borte i 40 år før hun vendte tilbake. Hun er autodidakt innen pastell og akvarell maling, det betyr at hun er selvlært, men har blitt inspirert av teknikker helt tilbake til Leonardo da Vinci på 1400 –tallet. Hennes forbilde og inspirasjon er norske Asta Nørregaard (1853-1933) som malte de mest virkelighets tro portretter, ofte i pastell. Motivene hennes er mange, mennesker, dyr, gamle hus, trær og blomster. Hennes portrett av Wenche Foss er fantastisk.
Morten Kvalsvik Andersen er en ivrig amatørfotograf på 56 år fra Moss som lenge har tenkt på å ha en utstilling med sine bilder. Utstillingen til helgen er derfor hans første, og den omfatter en rekke kjente motiver fra Moss og omegn. Bildene hans er «ekte» i den forstand, at han ikke manipulerer bildene sine i på datamaskin slik det er vanlig i dag.

DSC02146

Neste utstilling 13. – 14. august blir meget spennende, da med 7 av David Sandums elever.

Velkommen til en fantastisk utstilling og åpen gårdskafé med hjemmebakst på Kallum Søndre til helgen.

Ann Elizabeth Molvig

Comments

comments