NY UTSTILLING 25.6 – 26.6 MED «ØSTFOLDPALETTEN»

«ØSTFOLD PALETTEN» er helgens nye utstillere på Kallum Søndre. Lørdag 25.6.  og søndag 26.6. fra kl. 11 – 16

Felles for denne paletten er at den består av seks pensjonerte landskapsarkitekter som har kalt sin utstilling «Inspirasjon fra Rygge naturen».

Turid H. Bergerøy begynte med akvarellmaling hos Karin Keane i Oslo da hun ble pensjonist. Som landskapsarkitekt er hun fasinert av naturen, og velger oftest motiver fra det uberørte landskapet. Akvarellene hennes kombineres av og til med diskret tusjtegning.

Päivi Hilska har tidligere vært fasinert av kornsirkler, men har nå endret stil, og maler landskap med en teknikk som er en kombinasjon av voksbatikk og akvarell malt på silkepapir.

Colin Anspach kom til Rygge fra Essex i England i 2011, og har eget atelier på Carlberg Gård. Hver dag ser han ut over en fredet eikelund med vakre, gamle, trær. Det er dette som gir inspirasjon til hans bilder.

Vidar Asheim har gjennomført årlige kurs med Jan Cato Bøttger i Oslo, og viser bilder inspiriet av sine arbeidsoppgaver ved Borgarsyssel Museum, Østfold Kulturminnevern og Miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Østfold.

Magnar Tveit har arbeidet med offentlig planlegging i Østfold fra 1971 til 2015. Han har valgt noen av Rygge naturens mange fasetter, og supplert bildene sine med sine tanker om motivet.

Sveinung Skjold er pensjonert professor fra Institutt for landskapsarkitektur ved NMBU. Som pensjonist ble det anledning til å jobbe med kunstmaling. At landskapet har en helt spesiell plass i hans bilder, er derfor ingen tilfeldighet.

DSC01940

På bildet fra venstre: Päivi Hilska, Sveinung Skjold, Colin Anspach, Turid H. Bergerøy, Magnar Tveit og Vidar Asheim.

Comments

comments